A kora tavasszal kezdődő vegetációs időszakban a növények fejlődéséhez szükség van tápelemekre, a hideg talajhőmérséklet mellett azonban a gyökérnövekedés szempontjából kulcsfontosságú foszfor nehezen hozzáférhető.

Országszerte tapasztalt jelenség, hogy a növények gyökértömege és föld feletti részeik aránya korántsem optimális.

Bal oldalon a gyökértömeg és a növény föld feletti részének mérete optimális és arányos. Jobb oldalon a növényrészek aránytalanságai láthatók.

A „téli hónapokban” az őszi vetésű állományoknak nincs meg a szükséges nyugalmi állapota a hideg, illetve a hótakaró hiánya miatt. A problémát csak tovább fokozza, hogy nincs elegendő gyökértömegük sem. Az élettani folyamatok aktívak, a levélzet párologtat, ugyanakkor nincs elegendő felvett tápanyag, így a növények felélik önmagukat.

Mindezek alapján fontos, hogy megfelelő alapot biztosítsunk az állományoknak, különös hangsúlyt fektetve a megfelelő gyökértömeg kialakítására, amiben a foszfor kulcsszerepet játszik.

Kiváló megoldás lehet számunkra a MAGIC P, ami egy folyékony lombtrágyakomplex – magas foszfortartalommal.

A benne lévő elemek szinergizmusa révén ideális feltételeket biztosít a gyors gyökérképződéshez. A MAGIC P nem biostimulátor, ezért felvehetőségét és hatékony működését még az alacsony hőmérséklet (4 – 6 ˚C) sem gátolja.

Kijuttatás, dózis:

3 liter / ha lombtrágyaként

Alkalmazás:

– Őszi vetésű kultúráknál (kalászosok, repce): kora tavasszal

– Tavaszi kultúráknál (kukorica, szója, cukorrépa): 4 – 8 leveles korban

További információkért a MAGIC P készítményről kattintson a képre.

Kérdése van a termékekkel, technológiákkal kapcsolatban? Forduljon bizalommal kollégáinkhoz! >>

www.seedplus.hu/kapcsolat

www.seedplus.hu/termek/magic-p-star