-almamoly

-almailonca

-almalevél-aknázómoly

-barackmoly

-keleti gyümölcsmoly

-szilvamoly

-kéregmoly

-tarka szőlőmoly

-nyerges szőlőmoly

-cseresznyelégy (dióburok-fúrólégy)

Rendelje meg most, hogy szezonkezdet előtt megkapja.

A most leadott rendelések feldolgozási ideje 2-3 hét.

A biológiai növényvédelem alapja az előrejelzésre alapozott védekezés. Kiskertekben a megfelelő mennyiségű feromoncsapda gyérítő hatása miatt a kémiai növényvédelem elkerülhető, vagy minimálisra csökkenthető.

Az AKG Horizontális ültetvény célprogramjában vállalható növényvédelmi előrejelzés, beleértve a szexferomon csapdák legalább 1 db/2 ha sűrűségű kihelyezését előírás teljesítéséhez is kínáljuk az alábbi feromon csapdákat.

——–

A REAGRON® feromonos rovarcsapdák az egyes rovarfajokra jellemző szintetikus csalogatóanyagot tartalmaznak nagyon kis mennyiségben egy természetes gumiból készült hordozón (diszpenzer), amelyből az lassan kipárologva legalább 6 héten keresztül rendkívül szelektíven vonzza egy-egy faj hím egyedeit, amelyek a csapda ragasztóval kezelt felületébe beleragadnak, ezáltal a rajzásuk menete, erőssége jól nyomon követhető.

A csapdákat a dobozban található útmutató szerint a célfaj várható rajzáskezdete előtt (ami részben időjárásfüggő) legalább két héttel – Közép-Európában a legtöbb fajnál április második felében – célszerű kihelyezni és 6 hetente a diszpenzereket és szükség esetén a ragasztós aljat is cserélve egész szezonban a növénykultúrában tartani és hetente egyszer-kétszer ellenőrizni. A kártevők összeszámlálását segíti a ragasztós aljra nyomtatott négyzetrács.

A csapdákat a területnek az uralkodó szélirány felöli oldalán, nem szélárnyékban, ha lehet árnyékosabb helyekre, 1,5-2,5 m magasságban függesszük fel, nem feltétlenül a célnövényre. Ha többféle csapdát is használunk, azok ne kerüljenek 5 m-nél közelebb egymáshoz. Rajzásmegfigyeléshez kiskertekben fajtánként 1-2 csapda, nagytáblában hektáronként 2-4 csapda kihelyezése szükséges kb. 50-70 m távolságra egymástól.

​Az első befogott hím molylepkék megjelenése után 1-3 héttel várható a tömeges rajzás. A rajzáscsúcs után 1-2 héttel esedékes a hernyók tömeges kikelése. Ez a két időpont az optimális a vegyszeres védekezésre, ami ilyenkor hatékony és nem felesleges. A más időpontokban végzett vegyszeres permetezések csak környezetünket szennyezik. Kisebb fertőzöttség esetén több csapdát használva a kártevők tömeges befogásával a kártétel csökkenthető és a vegyszeres védekezés esetleg elhagyható. Különösen előállhat ez a helyzet, ha egy területen több éven keresztül használjuk ezt a feromonos csapdákon alapuló védekezést, amivel a kártevők helyi populációja nagymértékben lecsökkenhető.

————-
ELŐSZEZONI árak:
-ALAPcsapda (1 db tető+ ragasztós alj+ 1 db diszpenzer): 3600 Ft /db
-KÉT RAJZÁSOS csapda (1 db tető + 2 ragasztós lap + 2 diszpenzer): 3900 Ft/db
-TELJES szezonos csapda (1 db tető + 3 ragasztós alj+ 3 diszpenzer): 4200 Ft/db

—————


Az árak áfával értendők, csomagolási és postaköltség csomagonként házhoz szállítva 3000 Ft; FOXPOST automatába 1500 Ft.

Rendelés itt:

https://forms.gle/KBbEj5vH2X8Q2dAU8

Megrendelése beküldése után 48 órán belül kap egy díjbekérőt a megadott e-mail címére (érdemes a spam vagy promóciók mappát is figyelemmel követni). Utánvétes lehetőséget nem áll módunkban biztosítani!

Gazdahely Kft. partnerünk által közzétett elővásárlási lehetőség!

Kérdés esetén a gazdahelykft@gmail.com-ra írhatnak.

Fenti ajánlat NEM a Növénydoktor Kft. ajánlata!