Az I. Gazda Információs Napon szintén előadott a Milleneum Kft. ügyvezetője, Erős István. István és csapata forgalmazza az egyedülálló tulajdonságokkal rendelkező Omnivita termékcsalád mikrobiális készítményeit.

A három legfontosabb dolog, ami megkülönbözteti az Omnivita termékeket a konkurenciától:

  • 1, A piacon egyedüliként, olyan 3. generációs folyadék alapú termékcsalád, ami baktériumok több mint 95%-át tartós képlet/spóra formában tartalmazza (nem vegetatív érzékeny alakban!!!),
  • 2, Szelektáltan extremofil, extrém ellenálló törzsek alkotják (pl erős napfény, uv fény, réz, kénnek is, így más, nem baktericid, készítményekkel közösen is kijuttatható).  
  • 3, Iparjogvédelmi oltalom alatt állnak mind a termékekben található törzsek, mind pedig az előállítási technológia!

A család tagjai:

TerraVita® tarló kezelő, Talajkondicionáló, 4 törzs alkotja,

BroccaVita® Növénykondicionáló, 3 törzs,

RadiVita® „Talajfertőtlenítő”, 2 faj 2-2 törzsét tartalmazza, véd a talajból fertőző, ott telelő kártevők ellen.

SalvoVita® Repellens Biostimulátor (lepkék, bogarak, legyek, tripszek, tetvek stb) állomány kezelő, szintén 2 faj 2-2 törzsét tartalmazza

MantoVita® Fungisztatikus Biostimulátor (fuzárium, rozsda, penész stb) állomány kezelő szer, 1 gomba specifikus törzzsel.

Lényeges infók a termékekről először is a TerraVita®-ról. 

Talajkondicionáló, az őszi és tavaszi magágykészítés kiváló kiegészítője lévén a növényi egészség megőrzése, ellenállóságának növelése, a csíranövény megvédése a talajban, a gyökereken keresztül kezdődik.

Baktériummixének köszönhetően a tarlóbontást, illetve az avar és vessző maradványok lebontását pentozán hatás nélkül elvégzi.

Légköri nitrogént köt meg, foszfort, káliumot mobilizál. Tápanyag szolgáltató képesség 70-30-20 kg NPK/ha.

Fungisztatikus, gombaölő hatása is van, így gyéríti a növényi maradványokon áttelelő patogén gombákat, védve ezzel az állományt a fertőzéstől.

A törzsek által termelt bioaktív anyagok serkentik a gyökérzet, és a növény egészének növekedését.

E mellett a kultúrnövény állományt általános kondicionálja, stressz tűrését, ellenálló képeségét növeli, javítja a szárazságtűrést (prolin, nagyobb gyökérzet), pH-t pufferol.

A megkötött nitrogén a gyökérzónában található és ellenáll a kimosódásnak.

Levélkészítményként első körben a BroccaVita®-t ajánlom. Ebben 3 törzs található. A készítmény természetes baktérium törzsei pozitív élettani hatással vannak a növényi zöldfelületek fejlődésére, fiziológiai és növényegészségügyi állapotára.

A fokozott anyagcserével párhuzamosan a hajtásrendszer és a levélzóna fejlődése felerősödik és javul a növény asszimilátákkal való ellátása. A készítmény növeli a növények ellenálló képességét a fizikai, kémia és biológiai stresszhatásokkal szemben. 

RadiVita® „Talajfertőtlenítő”, amely 2 baktériumfaj 2-2 törzsét tartalmazza, véd a talajból fertőző, ott telelő kártevők ellen, mint a drótféreg, rovarlárvák, cserebogárpajor, fonálférgek. Használható magágyelőkészítés előtt, vagy pl burgonyában állománykezelésre beöntözéssel.

Levélkártevők ellen a SalvoVita® eredményesen használható. Az alap dózis 7-10 liter/ha 5-600 liter vízben. Súlyos fertőzés esetén növelhető. A készítmény nem perzsel, szükség esetén 7-14 napon belül megismételhető. Nedvesítő szerrel, káliszappannal a hatásfok javítható. Katica bogár, zengőlégy, fátyolka imágót és lárvát nem bántja. 

MantoVita®-val a gombabetegségekkel szemben védekezhetünk. Az ebben található baktérium törzs számára a gomba táplálékot jelent, annak kitin sejtfalát fogyasztja.  Szelektív, csak a patogén. kórokozó gombákat pusztítja.

Kijuttatásuk egyszerű, más készítményekkel egy lépésben is megvalósítható.

Fontos, hogy a termékek méhekre, hasznos szervezetekre, ragadozó rovarokra nem veszélyesek, munka és élelmezésügyi várakozási idejük 0 nap.

A termékeink természetesen rendelkeznek Nébih, valamint Biokontroll

(https://www.biokontroll.hu/ellenorzes-es-tanusitas/felhasznalhato-keszitmenyek/tragyazo-talajjavito-es-noveny-talajkondicionalo-keszitmenyek/n-betus-keszitmenyek/)

engedéllyel is.

Az Omnivita termékekről többet az alábbi elérhetőségeken tudhatnak meg:


….s bár István nem kért külön ajánlást, de saját tapasztalatból is tudom, hogy ezek a bacik valóban működnek. Ezt pedig a termékeket fejlesztő Nova Scienta Kft.-vel több éves kutatás-fejlesztési együttműködésünk támasztja alá!